Pepić: Pozdravljamo rušenje DPS-a u Tuzima
Eldin Pepić

Pepić: Pozdravljamo rušenje DPS-a u Tuzima

Crnoj Gori su neophodne promjene, jer našu državu moramo graditi kao građansko društvo jednakih šansi za sve, ocijenio je Eldin Pepić sekretar Inicijativnog odbora URA Tuzi.

"Svih ovih godina cilj DPS-a je da na nacionalističkim porivima umetne sjeme razdora, da se glorifikacijom i veličanjem stvari koje ne predstavljaju egzistenciju građana Crne Gore skrene pažnja sa naših zajedničkih gorućih problema.Zato moramo smijeniti režim DPS-a i poslati ga u opoziciju na svim nivoima. Ovom prilikom želim da čestitam Albanskom forumu na velikoj pobjedi nad DPS-om u Tuzima. Pokazali su da se jedino jedinstvom može boriti protiv diktature i zato svi zajedno moramo naći nacin da se izborimo za promjene i bolju budućnost Crne Gore", kazao je Pepić.

U Crnoj Gori se prema njegovim riječima vrijedi boriti protiv ovakve vlasti "koja godinama pravi podjele u okvirima naše zemlje i na taj način uspijeva vladati".

"Tuzi su dokaz da DPS doživljava težak slom, jer su i na izborima u svojoj režiji, izborima sa neregularnim uslovima, kovertama, ucjenama i pritiscima, imali pad od čak 4 mandata.

Ništa više ne može spriječiti pad DPS-a i to su građani Tuzi jasno pokazali. Takođe, pozivam sve da se okrenemo boljoj budućnosti, a da sve ružno iz prošlosti ostavimo iza nas. Albanci u Crnoj Gori, kojima i sam pripadam, su uvijek bili lojalni građani ove zemlje i tako uvijek mora biti", navodi se u saopštenju Pepića.

Prema njegovim riječima, teška socio-ekonomska situacija u našoj zemlji, najskuplja struja koju plaćamo u regionu, zdravstvena zaštita i obrazovanje koji su među najgorima u Evropi utiču da imamo i neprimjerene reakcije koje narušavaju multietnički sklad i koncept zajedništva.

"Ali ništa ne smije biti razlog da odustanemo od građanske Crne Gore, jednake za sve, okupljene u zajedništvu svih nacija i svih naših različitosti.

I ako u svim situacijama treba čuvati dostojastvo, pa i kada se slavi, napominjem da smo mi partija liberalnih shvatanja i da su zastave svakog naroda dobrodošle. Samo se treba čuvati onih stvari kojima se želi baciti u drugi plan krah valdajuće stranke. I da budem krajnje jasan, jedini fašizam koji URA p prepoznaje je onaj politički koji DPS baštini već 30 godina", kaže Pepić.

Dodaje da URA kao "istinska evrospka građanska alternativa ovom režimu smatra da su Crnoj Gori potrebne zastave ljubavi i usklici mira i zajedništva, da među nama gradimo mostove koji spajaju, da se izdignemo iznad podjela i čuvamo mir i ljubav kao zjenicu oka svoga".

"Samo tako možemo ići naprijed.Crna Gora je u Albancima imala građane lojalne državi i to moramo njegovati uprkos svim izazovima.

Ne smijemo davati povoda bilo kakvim strahovima i podjelama, okrenimo se svi zajedno onome što nas spaja, a to je borba za promjene, bolja budućnost i Crna Gora u Evropi u kojoj ćemo svi pronaći svoje mjesto i biti jednaki", zaključuje Pepić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.