DPS Berane: Najveći problem mladih nezaposlenost

DPS Berane: Najveći problem mladih nezaposlenost

Savjet mladih DPS Berane održao je sjednicu Izvršnog odbora u proširenom sastavu, na kojoj su analizirane aktivnosti u prethodnoj godini i usvojen plan rada za 2019.godinu. Na sjednici je konstatovano da je najveći problem mladih u tom gradu nezaposlenost.

Prisutne na sjednici, kojom je predsjedavao Branislav Jokić, predsjednik Opštinskog odbora SM DPS Berane, u ime predsjedništva Savjeta mladih DPS-a Crne Gore  pozdravio je potpredsjednik Adnan Hadžić.

Prisutni su na sjednici upoznati sa radom Opštinskog odora DPS, kao i aktivnostima koje su mladi imali u okviru Savjeta mladih.

"Konstatovano je da je u Beranama trenutno najveći problem mladih  nezaposlenost, koja ih prisiljava da u sve većem broju nepovratno odlaze iz grada. Predložene su konkretne mjere i aktivnosti u cilju aktuelizovanja i rješavanja ovog gorućeg problema. U diskusijama mladih iskazano je veliko nezadovoljstvo neodgovornimn odnosom beranske lokalne vlasti prema životnim problemima građana", saopšteno je iz te partije.

Na sjednici je,  takođe, dat i osvrt na aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori.

"Konstatovano je da mladi ne smiju i neće dozvoliti da dezinformisanje putem društvenih mreža i medijsko spinovanje utiču na destabilizaciju Crne Gore, te da je podrška mladih Berana Milu Đukanoviću, predsjedniku Crne Gore i DPS-a bezrezervna, kao i da programski principi politike DPS-a nemaju alternativu", poručuju iz beranskog DPSa.

Zaključeno je da "nacionalistička retorika i politikanstvo ne mogu ugroziti evropski put Crne Gore koji je trasirala Demokratska partija socijalista, niti mogu ugroziti njenu nezavisnost i razvoj u okvirima evropskih i evroatlanskih vrijednosti".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.