Senatorka Meksali tvrdi da je silovana u američkoj vojsci
Marta Meksali

Senatorka Meksali tvrdi da je silovana u američkoj vojsci

Američka senatorka Marta Meksali izjavila je da je silovana tokom služenja u vojsci, ali da slučaj nije prijavila jer nije imala povjerenje u vojni sistem Sjedinjenih Američkih Država.

Meksali je jedna od žrtava koje svjedoče u sudskom procesu o seksualnim skandalima u američkoj vojsci, a tokom jučerašnjeg ročišta je kazala da ju je silovao oficir u američkim vazdušnim snagama.

“Krivim se. Bila sam posramljena i zbunjena i mislila sam da sam snažna, a ostala sam bespomoćna“, kazala je Meksali, prenosi agencija Anadolija.

Republikanska senatorka je optužila nadređene oficire za zloupotrebu položaja na različite načine.

Tokom svjedočenja senatorka  je koristila termin “počinitelji“, što implicira da je silovana u više navrata, ali nije otkrila detalje o slučaju.

Ona je tokom dvije decenije bila pukovnik američkih vazdušnih snaga i učestvovala je u misijama u Saudijskoj Arabiji i Avganistanu.

Nije Meksali prva senatorka koja je ove godine otkrila da je bila žrtva silovanja. I senatorka Džoni Senst je u januaru priznala da je silovana tokom pohađanja koledža, kao i to da ju je zlostavljao bivši muž.

Priznanja su uslijedila nakon kampanje #MeToo koja za cilj ima da ohrabri žrtve da otkriju svoja teška iskustva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.