Šef njemačke diplomatije osudio odluku Venecuele: Ne doprinosi smirivanju napetosti
Hajko Mas, foto: EPA

Šef njemačke diplomatije osudio odluku Venecuele: Ne doprinosi smirivanju napetosti

Šef njemačke diplomatije Hajko Mas osudio je odluku vlasti Venecuele o protjerivanju njemačkog ambasadora iz Karakasa ocjenjujući da to samo otežava situaciju.

"Riječ je o neshvatljivoj odluci koja pogoršava situaciju i ne doprinosi smirivanju napetosti", rekao je Mas.

Ministarstvo inostranih poslova Venecuele saopštilo je ranije danas da je njemački ambasador u Venecueli Daniel Kriner proglašen nepoželjnom osobom (personna non grata) i zamoljen je da napusti zemlju u roku 48 sati.

Ministarstvo je navelo da se Kriner umiješao u unutrašnja pitanja Venecuele.

Kriner je u ponedjeljak zajedno sa više od deset ambasadora bio na međunarodnom aerodromu u Karakasu gdje je dočekan lider opozicije i samoproglašeni privremeni predsjednik Venecuele Huan Gvaido.

Gvaido se vratio prije dva dana u Karakas poslije višednevnog puta u okolnim zemljama, uprkos prijetnjama hapšenjem pošto su mu vlasti predsjednika Nikolasa Madura prethodno zabranile izlazak sa teritorije Venecuele.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.