Promocija hodanja na krpljama u NP Durmitor
Foto: NP Durmitor

Promocija hodanja na krpljama u NP Durmitor

U cilju promovisanja zimske turističke ponude, Centar za posjetioce NP Durmitor organizovao je promotivnu šetnju na krpljama za grupu učenika osnovne škole „Dušan Obradović“ sa Žabljaka, u okviru programske aktivnosti „Durmitorski zimski dani“.

Kako su kazali iz NP Durmitor, hodanje na krpljama predstavlja uzbudljiv vid rekreacije, sporta i prirode, pruža drugačiji doživljaj prirode Durmitora zimi, jer prolazi kroz staništa raznih šumskih životinja čije se prisustvo uočava u tragovima na snijegu.

promocijahodanjanakrpljama4

NP Durmitor

„Za razliku od prethodnih godina kada smo hodali markiranom stazom predviđenom za krplje Crno jezero - Savin kuk, ove godine smo se odlučili da prošetamo Mačanskom poljanom prema Zminjem jezeru, prolazeći kroz selo Bosača (najvisočije naseljeno mjesto na Balkanu) iz kojeg se pruža jedinstven pogled na masiv Durmitora. Takođe, našu šetnju pratio je i interaktivan ragovor o šumskom staništu, kao i sveukupnom biodiverzitetu Parka. Djeca su bila veoma znatiželjna i zainteresovana, aktivno su učestvovala u tematskom razgovoru,“ naveli su iz NP Durmitor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.