Krivična prijava protiv Vukotića zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer
Jovan Vukotić

Supruge vođe "kavčana"

Krivična prijava protiv Vukotića zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer

Protiv navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića podignuta je krivična prijava zbog pokušaja ubistva Kotoranke Tamare Zvicer 2016. godine.

Policijski službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, rasvijetlili još jedno krivično djelo u vezi sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa koje je počinjeno u prethodnom periodu.

Policijski službenici SKP-a i OB Kotor su danas, 6.marta državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv Jovana Vukotića (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da je, na štetu Tamare Zvicer iz Kotora, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Ta Kotoranka je inače supruga Radoja Zvicera, koji je, prema podacima bezbjednosnih službi, vođa „kavačkog klana”.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je J.V. pokušao da liši života T.Z, 23.05.2016. godine, u naselju Dobrota u Kotoru, na način što je vozilom kojim je upravljao, „Audi“ crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja, prvo prepriječio put vozilu kojim je upravljala T.Z, „VW Golf“ sive boje, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz vatrenog oružja – pištolja", podsjećaju iz Uprave policije.

Hitac nije pogodio Tamaru Zvicer ni njeno vozilo već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela sa Jovan se u vozilu nalazio njegov otac Veselin Vukotić dok je sa oštećenom Tamarom u vozilu bila njena maloljetna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost.

Tamara Zvicer  se, nakon ispaljivanja hica, odmah vozilom udaljila sa lica mjesta, kažu iz policije.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski službenici izvršili su i pretres kuće i drugih prostorija, u vlasništvu V.V. a koje je koristio i J.V. Pretresom je u garažnom prostoru pronađeno i oduzeto pomenuto vozilo, „Audi“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, koje je upućeno na vještačenje", saopšteno je iz policije.

Krivična prijava protiv Jovana Vukotića je kako kažu iz policije, budući da je ovo lice trenutno nedostupno crnogorskim organima, nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, a osim krivičnog djela ubistvo u pokušaju na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.