Divanović: Klopka za opoziciju
Nikola Divanović

Divanović: Klopka za opoziciju

Ultimatum koji su organizatori protesta postavili opoziciji, unio je pravu konfuziju u redove ovih političkih stranaka. Izgleda da su ovako postavljeni zahtjevi, koji se svode na marginalizaciju opozicionog partijskog djelovanja, i njegovo potčinjavanje odlukama takozvanih „organizatora građanskih protesta”, zbunili i same lidere ovog bloka, ocijenio je Nikola Divanović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Tako danas SDP saopštava javnosti da će bojkotovati današnju sjednicu, ne izjašnjavajući se da li to važi i ubuduće, i dodaje da  “pozdravlja napore organizatora protesta da pomognu stvaranju fer i demokratskih uslova kroz formiranje tehničke Vlade”?! Izgleda da se od silne želje lidera SDP- a da uđu u neku vladu, pa makar i tu imaginarnu, njima sve pobrkalo. Jer “organizatori protesta” su im prije tri dana poručili da zaborave “tehničku vladu”.  Tražili  su od njih da potpišu da neće na izbore, što SDP-u i nije teško jer ne može ni listu da sastavi, i da bojkotuju Parlament, što je već malo teže, pošto su tamo došli, kako bi nekako zaustavili vrtoglavi pad rejtinga", kaže Divanović.

Dodaje da su u SDP-u svjesni kako i sami ističu, da međunarodna zajednica insistira na djelovanju u okviru institucija.

"Zato, je ovaj pokušaj kupovine vremena, zapravo samo njegovo gubljenje", saopšteno je.

Ultimatum  kako dodaje, "takozvanih “građana”,  koincidira i sa početkom raspada DF".

"Tako je danas Radnička partija, odlučila da napusti ovaj  savez. Vjerovatno, kako se približava izricanje presude za pokušaj terorizma, Janko Vučinić sve više u sebi prepoznaje lidera. Demokratski front se danas nije pojavio u Skupštini, pokušavajući da nađe rješenje, koje bi bilo na fonu one narodne “i vuk sit, i ovce na broju”, tačnije, da uz pomoć narodnih masa, nekako opstruiraju završetak sudskog procesa za pokušaj terorizma, a da opet, u isto vrijeme, sačuvaju vrtoglavi pad rejtinga zbog koga su se vratili u Parlament. Od svega, za sada su uspjeli samo da pokrenu podjele i cijepanje Fronta", kaže Divanović.

Smatra da ko god da je pisao zahtjeve “organizatora protesta”  -  a svi tragovi prema riječima Divanovića, "uključujući i ovaj današnji politički proglas objavljen u Vijestima, vode do istog centra - izgleda da je priželjkivao upravo ovakav scenario". 

"Nakon niza propalih političkih projekata, poput sirote URA i sličnih, a uzimajući u obzir dokazanu nesposobnosti opozicije, izgleda da je došao red da se postojeće partije rasture, “organizatori građanskih protesta”  inaugurišu u predvodnike opozicione scene,  a istrošeni  lideri kompromituju i pošalju u političku penziju", zaključio je Divanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.