Nakon izgradnje druge dionice dužina puta Andrijevica-Podgorica biće oko 60km

Analitičari kreditne rejting agencije Standard & Poor's u posjeti Ministarstvu saobraćaja i pomorstva

Nakon izgradnje druge dionice dužina puta Andrijevica-Podgorica biće oko 60km

Državni Sekretar Muamer Hajdarpašić sa saradnicima sastao se danas sa analitičarima kreditne rejting agencije "Standard & Poor's", Maksimom Ribnikovim i Karenom Vartapetovim, koji su u posjeti Crnoj Gori radi prikupljanja podataka o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori na osnovu kojih će se vršiti dalja procjena rejtinga naše zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na početku sastanaka državni sekretar je informisao prisutne o najvažnijim razvojnim projektima saobraćajne infrastrukture u državi. Govorili su o izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, kapitalnom projektu od vitalnog značaja za razvoj Crne Gore.

“Povezaće se na najefikasniji način sjeverna regija sa centralom i južnom regijom. Najbolje se vidi važnost izgradnje na primjerima,  sada je put od Andrijevice i Glavnog grada dužine oko 200km kroz kanjon Morače, a nakon izgradnje druge dionice Mateševo – Andrijevica, dužina puta će biti oko 60km", istakao je Hajdarpašić.

Takođe upoznao  je prisutne  sa trenutnom dinamikom izvođenja radova na priortetnoj dionici Smokovac Uvač Mateševo. 

Kako je objasnio Hajdarpašić, kašnjenje je uzrokavao početak radova to jest prilagođavanje izvođača radova evropskim standardima i samo projektovanje, "ali ovom dinamikom izgradnja autoputa neće stvoriti nova odlaganja završetka radova".

 “Pred nama je period ozbiljnog rada na pripremi tehničke dokumentacije i stvaranje preduslova za  realizaciju  i ostalih projekata  važnih  kako za razvoj sjevene regije tako i za ostatak zemlje, Vlada Crne Gore ulaže značajna sredstva u razvoj ski centara i skijališta,  pa je savremena saobraćajna infrastruktura neophodan preduslov za dalji razvoj države, uz detaljno sagledavanje modela finansiranja prevashodno vodeći računa o javnim finanasijama”, istakao je Hajdarpašić i nabrojao neke od projekata čija će realizacija doprinijeti i smanjenju  zastoja u ljetnjem periodu posebno u južnom dijelu države, izgradnja bulevara od Jaza do Tivta, razvojne planove za projekat izgradnje zaobilaznice Budva, most Verige itd. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.