Bogdanović: Nastavak podrške istraživanju podataka o istoriji Crne Gore iz turskih arhiva
Ozul i Bogdanović

Sastanak ministra i ambasadorke Turske

Bogdanović: Nastavak podrške istraživanju podataka o istoriji Crne Gore iz turskih arhiva

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se na Cetinju sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Songul Ozan.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji u oblasti kulture i planovima za realizaciju novih, zajedničkih projekata.

Ministar Bogdanović je istakao važnost što skorijeg potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti kulture, čiji su tekst dvije strane već usaglasile.

"Potpisivanjem navedenog dokumenta definisaćemo projekte i aktivnosti koje ćemo realizovati u narednom periodu", naveo je ministar Bogdanović na sastanku.GetImage1

Kako je saopšteno, bilo je riječi i o značaju već pokrenutog istraživanja i proučavanja arhivske građe koja sadrži značajne podatke o istoriji Crne Gore, a nalazi se u turskim arhivima i iskazana podrška dvije strane za nastavak saradnje u ovoj oblasti.

Sagovornici su razmotrili mogućnost podrške Turske agencije za saradnju i koordinaciju ”Tika” osnivanju kreativnih habova u Baru i Podgorici, ali i drugim aktivnostima koje Ministarstvo realizuje u oblasti kreativnih industrija.

Ambasadorka Ozan je istakla da su "odnosi Crne Gore i Republike Turske u oblasti kulture dobri i navela da ce u toku svog mandata u Crnoj Gori dati svoj doprinos njihovom daljem snaženju."
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.