Opozicija danas nije u Parlamentu, Brajović ih pozvao da im se što prije pridruže
Današnja sjednica Skupštine

Druga redovna sjednica Skupštine Crne Gore

Opozicija danas nije u Parlamentu, Brajović ih pozvao da im se što prije pridruže

Današnja druga redovna sjednica Skupštine Crne Gore održava se bez poslanika opozicije.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da sa žaljenjem konstatuje da nema predstavnika opozicije u sali.

"Moj apel i pretpostavljam kolega iz vladajuće većine, da bi željeli da nam se što prije pridruže", kazao je Brajović.

Na sjednici će danas između ostalog biti razmatrani predloženi zakoni o akademskom integritetu i državnim nagradama.

Klub poslanika Socijaldemokratske partije ne prisustvuje sjednici jer kako su kazali, podržavaju napore organizatora građanskog protesta da pomognu stvaranju fer i demokratskih uslova kroz formiranje tehničke vlade.

"Snažno podržavajući opravdani revolt  građana  Crne Gore nakon otvaranja afere Koverat, kao i svakodnevni nasrtaj  na njihov socijalni položaj, smatramo opravdanim zahtjev da se opozicija, dok se ne stvore fer i demokratski uslovi i ambijent, javno obaveže da neće učestvovati na svim narednim izborima", navodi se iz SDP-a.

Svjesni su kako dodaju da svaka promjena i stvaranje pristojnog i demokratskog društva mora imati podršku i evropskih i evroatlanskih partnera "uvažavajući njihove ocjene u želji da i oni pomognu neophodne promjene".

Podsjećamo, učesnici protesta "97 000 -Odupri se" pozvali su opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuju sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.