Ministar odbrane Srbije otišao u Vojsku,
Foto:Tanjug

Ministar odbrane Srbije otišao u Vojsku, "neće imati privilegije"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin(47) javio se u ponedeljak u kasarnu i započeo služenje vojne obuke, javljaju beogradski mediji.

"Vulin je prošao sve preglede i neće imati nikakve privilegije tokom vojne obuke",objašnjava dobro obaviješteni izvor za list "Alo".

Ministar Vulin se već pripremio za napore koji ga očekuju - on je još prošle nedelje učestvovao u kondicionom maršu u dužini od 20 kilometara Trećeg bataljona Vojne policije u rejonu grada Niša.

Ministar odbrane je u nedelju izjavio da će i sam biti jedan od rezervista, budući da se dobrovoljno prijavio na obuku.

"Od sjutra treba da prođem određene preglede. Svi mi koji nismo služili vojsku sada imamo priliku da to uradimo. Ako mogu ja da idem i dam 15 dana svog života, zašto ne bi neko drugi, tu nema opravdanja", poručio je on za RTS.

Ministar je naveo da država, zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, konačno ima dovoljno novca da može da pokrene rezervni sastav Vojske Srbije i da od ukidanja obaveznog vojnog roka do danas više od 200.000 muškaraca nije prošlo nikakav vid vojne obuke.

Vulin je prije dvije godine otkrio da je oslobođen služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida. Njemu je u međuvremenu, prema saznanjima lista, dioptrija prerasla 20. Ali je obavio četiri operacije očiju, te sada zadovoljava sve kriterijume potrebne za služenje vojne obuke.

Srpski ministar je 2017. godine, prilikom posjete valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, gde je bila završna faza osnovne obuke junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, rekao da je upravo jedno od najvećih razočaranja kao mlad čovjek doživio u njihovim godinama, kada se suočio s činjenicom da ga je komisija zbog zdravstvenih razloga proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

Inače, poziv za vojnu obuku u rezervnom sastavu ove godine u Srbij dobiće 600 muškaraca starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.