Podgorica dobija Ankarski bulevar, ulicu Crvenog krsta...

Savjet

Podgorica dobija Ankarski bulevar, ulicu Crvenog krsta...

Nastavak Ljubljanske ulice, od raskrsnice sa Ulicom Dr Ljubomira Rašovića do Cetinjske, u dužini od 300 metara nosiće ime Ankarski bulevar, odlučili su članovi Savjeta davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

Predsjednik Savjeta Vladimir Vojinović je saopštio da je do sada po planskoj dokumentaciji izgrađen južni dio bulevara sa dvije kolovozne trake, piše Dan.

Članovi Savjeta su podržali da u dalju proceduru ide predlog Jusufa Hadrovića i grupe građana da saobraćajnica u gradu nosi ime Tahira Hadžimuhovića, revolucionara i nosioca jugoslovenske i albanske spomenice, kao i predlog Vladimira Čađenovića, šefa kluba odbornika Demokrata, Slobodana Bobana Radoševića i Biljane Jovović da ulicu dobije Danilo Jauković, istoričar i narodni heroj.

Saglasnost da ide u dalju proceduru dobio je i predlog Mirka Cicmila da Podgorica dobije ulicu Crvenog krsta.

Podgoričani Srđan Jokić, Ratko Ivanović i grupa građana preko odbora povjerenika mjesne zajednice Zlatica predložili su da ulica na Staroj Zlatici nosi ime Nikca Tomanovića ili Aleksandra Lesa Ivanovića.

Vladimir Vojinović je naveo da im je Milorad Maretić dostavio predlog za preimenovanje. Maretić je pred ložio da se Ulica Svetozara Markovića preimenuje u Ulicu Milovana Đilasa, ili da njegovo ime nosi sadašnja Ulica Oktobarske revolucije.

To nije naišlo na odobravanje članova Savjeta pa su Cvetko Vukčević i Husein Ceno Tuzović saopštili da nikada neće podržati da Svetozar Marković ostane bez ulice.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.