Stjepović: Policija morala da prizna da je pogriješila u postupanju prema našem mladom performeru
Duško Stjepović, foto: DCG

Stjepović: Policija morala da prizna da je pogriješila u postupanju prema našem mladom performeru

Nakon što smo crnogorskoj javnosti ukazali na protivzakonito privođenje mladog aktiviste Demokratske Crne Gore, danilovgradska policija je morala da prizna da je pogriješila u postupanju prema našem mladom performeru, kazao je Duško Stjepović, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Danilovgrad.

Kako je kazao učinila je to na više načina, od kojih je dovoljno pomenuti samo nekolika.

"Prvo, danilovgradska policija je u toku svega nekoliko časova promijenila vlastiti iskaz u vezi sa licem koje joj je, navodno, podnijelo prijavu protiv našeg mladog aktiviste. I na snimku koji je medijima dostavljen čuje se kako policajac saopštava da je performans prijavila „Prva banka“. U saopštenju Uprave policije kao lica koja prijavljuju odjednom se pojavljuju „više građana“, dok „Prva banka“ iz iskaza Uprave policije volšebno izostaje ovog puta. Naravno da je u slučaju ovog iskaza govorljivije ono što je Uprava policije prećutala, nego ono što je saopšteno. O tome zašto iz novog iskaza Uprave policije izostaje spominjanje „Prve banke“ ostavljamo javnosti da sama izvlači zaključke", kazao Stjepović.

Drugo, dodao je, navodi se da je njihov aktivista vikom i galamom uznemiravao građane.

"Što je istina otprilike koliko i ovo prvo – da je policija odvela našeg performera u Odjeljenje bezbjednosti po prijavi „više građana“. Naime, svi koji su, najprije u Podgorici, zatim u Golubovcima, Budvi, pa u Nikšiću, imali prilike da vide performans našeg mladog aktiviste znaju da je poenta u tome da se poruka saopšti sredstvima neverbalne komunikacije. Podsjećamo i na to da je od početka izvođenja našeg performansa naš mladi aktivista od strane medija kvalifikovan isključivo kao „ćutljivi mladić“. Tako je ostalo do dana današnjeg", istakao je Stjepović.

Treće, i navod o uznemiravanju građana beznadežno je neuvjerljiv prema riječima Stjepovića, jednako je koliko i tvrdnja da je performans plašio djecu, pogotovo ako se zna da su djeca izražavala želju da se sa performerom fotografišu", rekao je Stjepović.

"Četvrto, na nedosljednost u postupanju policije prema našem mladom aktivisti svjedoči i činjenica da se u opštinama u kojima je ranije izvodio svoj već poznati performans nije ukazala potreba za utvrđivanjem, u Odjeljenju bezbjednosti, da je riječ o performansu. A podsjetimo još jednom: performans je prije nego u Danilovgradu izvođen u Podgorici, Golubovcima, Budvi, Nikšiću. Ne misli, valjda, Uprava policije u Danilovgradu da su Danilovgrađani strašljiviji od Podgoričana, Golubovčana, Budvana, Nikšićana? Ili da su danilovgradska djeca strašljivija od podgoričke, golubovačke, budvanske ili nikšićke?", pita predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Danilovgrad.

Ocjenjujući da ovdje nije bilo ni govora ni o kakvom narušavanju javnog reda i mira, kamoli bezbjednosti građana ili strašenju bilo koga.

"Zna se da za strah razloga ima samo jedna osoba koja, stoga, i pribjegava ovakvim ne baš pametnim ispadima kakav je i pokušaj da se građani Danilovgrada odvrate od mirnih, građanskih i demokratskih protesta. Zbog toga još jednom poručujemo: Gotov je. Ne boj se. Pridruži nam se.", poručio je Stjepović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.