Novljanin vratio novčanik sa 350 eura, ali i vjeru u ljude
Foto: Ilustracija

Novljanin vratio novčanik sa 350 eura, ali i vjeru u ljude

Vraćajući se sa posla kući Novljanin Velimir Vulević pronašao je na Toploj kod vrtića novčanik sa 350 eura, ličnom kartom i karticom iz marketa Idea.

Vulević nije želio da zadrži za sebe možda i nečiju cijelu platu. Najprije je pomislio da novčanik ostavi u obližnjem Centru bezbjednosti, ali se predomislio i odlučio da ga lično vrati vlasnici, da bi bio siguran.

Prvo je na jednoj Facebook stranici objavio šta je pronašao, a nedugo zatim kontaktirao je i redakciju Radio Jadran , jer je gospođa starija i vjerovatno ne koristi društvene mreže.

U međuvremenu, dobio je broj telefona vlasnice novčanika.

Velimir priča da nikada ne bi mogao da zadrži nečije stvari, pogotovo kada zna kome pripada.

Velimir priča da nikada ne bi mogao da zadrži nečije stvari, pogotovo kada zna kome pripadaju.

Vlasnica novčanika zahvalila se na pravi način. Iako nepisano pravilo kaže da nalazaču pripada 10%, Velimir je svojim poštenim gestom zaradio više – 50 eura.

Njegov primjer, kao i primijer vlasnice vraćaju vjeru u ljude.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.