Preminuo Luk Peri: Zvijezda serije Beverli Hils nije mogla da se oporavi od moždanog udara
Luk Peri, foto: AFP

Preminuo Luk Peri: Zvijezda serije Beverli Hils nije mogla da se oporavi od moždanog udara

Američki glumac Luk Peri preminuo je u Kaliforniji u 52 godini, manje od nedjelju dana nakon što je doživio težak moždani udar.

Njegov publicista je izjavio da je Peri umro okružen porodicom i prijateljima.

Postao je poznat zahvaljujući seriji Beverli Hils, 90210, koja je bila veoma popularna, a igrao je i Freda Endrjuvsa u seriji Riverdejl.

U srijedu je hitno odveden u bolnicu u Los Anđelesu, gdje je bio zbog snimanja Riverdejla.

Perijeva djeca, Džek i Sofi, vjerenica Vendi Medison Bauer, bivša žena Mini Šarp, majka En Benet, očuh Stiv Benet, brat Tom Peri i sestra Ejmi Koder su bili uz njega kad je preminuo, istakao je publicista Arnold Robinson u izjavi.

„Porodica poštuje veliku podršku i moltive koje su stigle Luku iz čitavog svijeta, ali i traži privatnost u trenutku velike žalosti", rekao je Robinson.

Porodica nije objavila više informacija o njegovoj smrti.

1784173screenshot1ff

Foto: Screenshot

Peri, porijeklom iz savezne države Ohajo, poznat je po seriji o mladima iz Beverli Hilsa, u kojoj je igrao od 1990. do 2000. godine. Nedavno je objavljeno da bi uskoro trebalo da počne snimanje nove verzije čuvene serije, ali nije poznato da li je bilo u planu da Peri učestvuje.

Glumica Šenon Doerti, koja je takođe glumila u Beverli Hilsu, izjavila je za Entertejment tunajt da je bila u kontaktu sa Perijem nakon što je doživio moždani udar.

„Ne mogu da pričam o tome jer ću odmah početi da plačem, ali ga volim i on zna da ga volim. To je Luk, to je moj Dilan", rekla je ona.

Peri je glumio u serijama Bafi ubica vamirai Oz, kao i u brojnim filmovima, poput Osam sekundi i Peti element.

BBC

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.