Pajović ambasador i u Indoneziji
Darko Pajović

Pajović ambasador i u Indoneziji

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović postavio je ukazom ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića i za ambasadora u Republici Indoneziji.

Đukanović je Pajovića postavio za ambasadora u Indoneziji na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Pekingu, a ovaj ukaz je stupio na snagu u subotu 2. marta, saznaje FOS.

"Postavlja se Darko Pajović na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Indoneziji, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem Ambasade u Pekingu", navodi se u Đukanovićevom ukazu.

Pajović je u junu prošle godine predao akreditivna pisma predsjedniku Kine Si Đinpingu, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Pekingu, nakon što je prethodno skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno podržao predlog za njegovo postavljenje.

pajovicsidjinping

Pajović predaje akreditive Đinpingu, foto: FOS
 

Obavljao je funkciju predsjednika Skupštine od juna do novembra 2016. godine, kada je na čelu zakonodavnog doma izabran Ivan Brajović.

Na parlamentarnim izborima 2016. godine predvodio je listu Pozitivne Crne Gore koja nije uspjela da pređe census za ulazak u Skupštinu Crne Gore.

Nakon objavljivanja rezultata iste večeri podnio je ostavku na mjesto predsjednika Pozitivne Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.