Proces proširenja mora biti nastavljen

Brajović primio generalnog sekretara CEI

Proces proširenja mora biti nastavljen

Parlamenti država Centralnoevropske inicijative imaju važnu ulogu u ostvarenju misije Inicijative, među kojima posebno mjesto zauzimaju dalja evropska integracija, kao i rješavanje izazova sa kojima se neke od država Zapadnog Balkana suočavaju .

U tome su saglasni predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i generalni sekretar Centralnoevropske inicijative (CEI)  Roberto Antonione  koji su se danas sastali u Skupštini.

Brajović je tokom razgovora sa novoizabranim generalnim sekretrom CEI izrazio uvjerenje da će Inicijativa u narednom periodu dalje jačati ulogu kredibilne regionalne organizacije, posvećene promociji evropskih integracija i održivog razvoja regiona, čemu će Crna Gora kao i do sada davati puni doprinos.

Generalni sekretar CEI  je akcentovao aktivnu ulogu Crne Gore u regionu, njenu dobrosusjedsku politiku, čija su iskustva i prijedlozi dragocjeni u realizaciji misije Centralnoevropske inicijative.

Sagovornici su se saglasili da proces proširenja mora biti nastavljen, čime se stimulišu  progresivne snage u zemljama kandidatima, a regionu kao i cijeloj Evropi obezbjeđuje dugoročna sigurnost i stabilnost, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.