Građani i biznis zajednica traže uslužno orjentisanu javnu upravu
Foto:MJU

Građani i biznis zajednica traže uslužno orjentisanu javnu upravu

„Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima, ima veliki značaj za dalje unapređenje naše uprave, po uzoru na najrazvijene države i mi stvaramo uslove za unapređenje sistema usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi, a istovremeno potvrđujemo odlučnost Vlade da obezbijedi profesionalnu i efikasnu javnu upravu, koja će biti pravi servis građana i privrede“ kazala je ministarka Suzana Pribilović.

Danas su dodijeljene potvrde prvim menadžerima za upravljanje ljudskim resursima u organizaciji Uprave za kadrove.

„Sigurna sam da će sertifikat koji ste stekli i program koji ste prošli doprinijeti da pokrenemo neophodne promjene u jednom od najznačajnih segmenata reforme javne uprave - upravljanje ljudskim resursima. Moramo da naučimo da nije dovoljno samo da sjedimo u kancelarijama i da stičemo nova znanja kroz iskustvo, već da svakodnevno treba da radimo da naši službenici imaju mogućnosti da se usavršavaju, kako bi sjutra bili konkurentni, i službenici koji su spremni za institucije EU“- kazala je Pribilović.

Ona je kazala da je misija  misija svih nas koji radimo na ovim poslovima da usvajamo nova znanja, ali i da budemo spremni da naša znanja dijelimo sa drugima.

„Efikasna implementacija brojnih izazovnih reformi zavisi od kapaciteta da se pruži jedan efikasan javni servis. Građani i biznis zajednica traže uslužno orjentisanu javnu upravu koja će biti transparentna, efikasna i odgovorna", kazao je Aivo Orav, EU ambasador u Crnoj Gori.

Zamjenik britanske ambasadorke u Crnoj Gori, Gevin Vesi, istakao je da bi se postigao održiv uspjeh organizacije, fokus mora biti na zaposlenima.

"Zato je današnji događaj veoma značajan za državnu administraciju, čije su odgovornosti veoma opsežne za svakog građanina", kazao je on te dodao da  je to posebno važno za proces reforme i transformacije koji Crna Gora prolazi, te da će Velika Britanija ostati snažan partner reformske agende.

Direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković, je izrazila nadu  da će se implementacijom ovog programe prepoznati vrijednosti koje javna služba donosi, te da će pomoći procesu njenog razvoja, prepoznavanja, ali i priznanju radu državnih službenika, kao i ohrabrivanju mladih za razvoj karijere u javnom sektoru.

Ona je saopštila da je modernizacija javne administracija jedno od osnovnih uporišta i polaznih tačaka reformskih procesa.

Prvi akreditovani program Uprave za kadrove Program obrazovanja za sticanje ključne  vještina za upravljanje ljudskim resursima realizovan je iz sredstava sektorske budžetske podrške EU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.