Aktivista Demokrata priveden u Danilovgradu,
Foto:DCG

Aktivista Demokrata priveden u Danilovgradu, "plašio ljude i djecu"?

Demokratska Crna Gora je saopštila da je protivzakonito priveden član Mladih te partije u centru Danilovgrada dok je mirno i građanski izražavao svoje političko uvjerenje.

Aktivista je kako se navodi, izražavao svoje političko uvjerenje kroz sada već dobro prepoznati performans "kojim se najavljuje protest protiv trulog sistema i oslobađa grad po grad".

"Dok je aktivista Mladih demokrata mirno protestvovao u centru grada, u ulici koja je zatvorena za saobraćaj, došlo je policijsko vozilo iz kojeg je izašao policijac u civilu i rekao mladom aktivisti da mora da ga privede u policijsku stanicu Danilovgrad. Tom prilikom, policijski službenik nije mu saopštio njegova prava, niti mu je dao bilo kakva zapisnik o privođenju.Na pitanje predstavnika Mladih demokrata zbog čega ga privode, policijski službenik mu je rekao da se nalazi ispred Prve banke, kao i da navodno plaši ljude i djecu. O tome da je u pitanju puka izmišljotina i neutemeljeni navod da je predstavnik Mladih demokrata plašio djecu, govori i fotografija, koju ovom prilikom dostavljamo javnosti, da je upravo suprotno, jer je veliki broj djece htio da se slika sa aktivistom Mladih demokrata", saopštile su Demokrate.

2

Foto:Demokrate

Nakon skoro sat vremena aktivista Mladih demokrata je pušten, i kako je saopštio, lice za koje smatra da je komandir danilovgradske policije ga je ispitivalo u prisustvu još četiri lica.

"Tom prilikom, aktivisti Demokrata saopštene su i uperene, što posredno, što neposredno, prijetnje riječima: “Nemoj slučajno da se opet pojaviš na istom mjestu sa maskom, jer ako se desi bilo kakvo razbojništvo u Danilovgradu ti ćeš biti glavno osumnjičeni”.Ovo je još jedan dokaz da ne živimo u državi vladavine prava i socijalne pravde", saopštile se Demokrate uz poruku da ih nisu i neće uplašiti, i da neće odustati od demokratske borbe za slobodnu Crnu Goru. 

Političke partije osudile privođenje

Crnogorska je oštro osudila današnje privođenje aktiviste Mladih Demokrata u Danilovgradu, koji je, kako su naveli, na demokratski i civilizovani način informisao građane o protestnom skupu-razgovoru sa građanima koji je najavljen za subotu, 9. marta u Danilovgradu.

Crnogorska je saopštila da privođenje aktiviste predstavlja kršenje ustavom garantovanih ličnih i političkih sloboda i da vlast koja institucije koristi za obračun sa građanina udaljava našu državu i naše društvo iz kruga demokratskih i prosvećenih država i društava.

Iz Demosa su ocijenili da je privođenje aktiviste Demokrata pokazalo da se vlast boji svakog ko drugačije misli i uvodi cenzuru čak i na slobodnom prostoru - ulicama, trgovima, što je odraz diktatorskih režima.  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.