Reforme sistema odbrane preporučuju Crnu Goru kao kvalitetnog saveznika
Bošković i Šerban

Šerban sa Boškovićem

Reforme sistema odbrane preporučuju Crnu Goru kao kvalitetnog saveznika

Pukovnik Lovin Šerban, novoimenovan izaslanik odbrane Rumunije u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Tokom susreta sa ministrom odbrane, Predragom Boškovićem, sagovornici su izrazili spremnost za afirmaciju svih aktivnosti od obostranog značaja. 

Bošković je poželio pukovniku Šerbanu uspješan mandat, te istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

"On je naglasio da je saradnja sa saveznicima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi Crne Gore i Rumunije biti ojačani na obostranu korist. Ministar je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore i istakao da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je naglasio da Crna Gora predano radi na ispunjavanju drugog spoljnopolitičkog strateškog cilja, članstvu u EU, te upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Šerban je kazao da će Rumunija i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, uz puni doprinos unapređenju saradnje u oblasti odbrane.

Kako je saopšteno, on je istakao da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog saveznika.

 Šerban se u odvojenim susretima sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, mr Ivicom Ivanovićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrejem Lakićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.