Ministarstvu kulture dodijeljeno priznanje za razvoj ženskog preduzetništva

Ministarstvu kulture dodijeljeno priznanje za razvoj ženskog preduzetništva

Ministarstvu kulture na svečanosti povodom „10 godina ženskog preduzetništva u Crnoj Gori“ u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore uručena je plaketa za doprinos na polju razvoja ženskog preduzetništva. U ime ministarstva kulture, plaketu je primio generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Aleksandar Dajković.

Generalni direktor Dajković je na svečanosti istakao da istorija pokazuje da je ženska borba za posao u prostoru javnog bila od presudnog značaja za sve ostale slobode, ali je isto tako pokazala da je upravo tu borbu bilo najteže iznijeti, jer su u sferi poslova od društvenog značaja vjekovima bile situirane glavne poluge muške moći.

„Zbog svega navedenog, raduje nas da u prevazilaženju ovih problema, pored rješenja koja su dio strategije naše izvršne vlasti, u Crnoj Gori postoje asocijacije koje konkretnim aktivnostima daju doprinos ravnopravnijoj ulozi žena u ekonomskoj i biznis sferi. Jedna od onih koja se u tome posebno ističe zasigurno je Udruženje preduzetnica Crne Gore, kojem želim da uputim čestitke za desetogodišnji doprinos razvoju ženskog preduzetništva, ali i za one dalekosežnije efekte koji se ogledaju u stvaranju emancipovanijeg, pa time i produktivnijeg ambijenta našeg sveukupnog razvoja, tim prije što struktura crnogorske privrede nudi velike mogućnosti ženskom preduzetništvu.“, istakao je Dajković.

Predstavnici Udruženja su zahvalili Ministarstvu kulture na dosadasnjoj saradnji u okviru Kreativna industrija i preduzetništvo na kojem su učestvovali zajedno sa organizacijom Spirit Art Montenegro.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.