Tornado u Alabami razorio mnoge domove: 23 osobe stradale (FOTO/VIDEO)
Foto: AP

Potraga za nestalima u toku

Tornado u Alabami razorio mnoge domove: 23 osobe stradale (FOTO/VIDEO)

U naletu tornada koji je pogodio američku državu Alabamu, do sada stradale najmanje 23 osobe, navodi Rojters. Među njima ima i djece.

Najteže je pogođen najveći grad u toj državi Ouburn i oblast Li Kaunti, gdje su skoro svi objekti potpuno uništeni.

Lokalni mediji pišu da se očekuje da će broj žrtava još rasti jer spasioci iz sata u sat pronalaze u ruševinama zatrpana tijela. AP navodi da je tornado bio jačine F3 (brzina vjetrova od 255 do 330 kilometara na čas) i prečnika oko 800 metara.190303tornadobeauregardalabamase647pae639150a4065466883dc500141ce525fit760w

Foto: NBC News

"Izazov je nevjerovatna količina ruševina na mjestima gdje su se kuće nalazile. Ovo je najviša količina ruševina koju sam do sada vidio", izjavio je šerif okruga Li, Džej Džons za Rojters.

Najmanje 40 povrijeđenih primljeno je u jednu bolnicu u Alabami, a pojedini su poslati i u druge bolnice.

Kuće su letjele, oluja je čupala drveće, dalekovode. "Ja ovo ne pamtim", rekao je šerif oblasti Li Kaunti. Na terenu su spasilačke službe i helikopteri koji uz pomoć termalnih kamera traže preživjele zarobljene u ruševinama kuća.

Portparolka službe za vanredne situacije Rita Smit saopštila je da je nekoliko kuća uništeno ili oštećeno u Borigardu, 90 kilometara istočno od Montgomerija, glavnog grada Alabame.11221597615c7ccd84372d3809543994v4big

Foto: Tanjug/AP

Oluja je zahvatila i susjednu Džordžiju gdje je oko 21.000 stanovnika ostalo bez struje.

Građanima pogođenih oblasti obratio se i predsjednik Donald Tramp, koji im je putem Tvitera poručio da budu veoma oprezni i da se postaraju da budu na sigurnom.

Izvor: B92/Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.