Tuzi: Albanski forum proglasio pobjedu, osvojili 16 mandata (VIDEO)
Foto:Screenshot

Nezvanični rezultati

Tuzi: Albanski forum proglasio pobjedu, osvojili 16 mandata (VIDEO)

Albanski forum osvojio je 16 mandata na lokalnim izborima u Tuzima, saopštio je nosilac zajedničke albanske liste Nik Đeljošaj, dok je iz DPS-a saopšteno da niko nema apsolutnu većinu u toj opštini.

Đeljošaj je kazao da je, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila deset mandata, Bošnjačka stranka četiri i po jedan Socijaldemokrate i Demokratska Crna Gora.

Međutim iz DPS-a su saopštili da je ta partija osvojila 11 mandata. Funkcioner DPS-a Halil Duković rekao je da "niko nema apsolutnu većinu".

Biračka mjesta u Tuzima gdje su se juče održali izbori prvi od formiranje te samostalne opštine zatvorena su u 20 sati. 

Albanski forum je proglasio apsolutnu pobjedu na izborima. Pristalice koalicije albanskih partija proslavljali su pobjedu na ulicama uz albanske zastave i sirene.

Prema poslednjim podacima Opštinske izborne komisije (OIK) do 18 sati glasalo je 59,6 odsto birača.

Predsjednik OIK-a Štjefan Ujkić rekao je agenciji MINA da nijesu zabilježene nepravilnosti i da izbori protiču u najboljem redu.

"Ima manjih grešaka tehničke prirode zbog identifikatora koje ne utiču na tok glasanja", kazao je Ujkić.

Građani su birali između Demokratske partije socijaliste, Socijalističke narodne partije, Demokrata, Socijaldemokrata i koalicije Albanski forum, koju čine Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca i Bošnjačke stranke.

Biračko pravo ima 11.904 građana.Lokalni parlament u Tuzima ima 32 odbornika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.