Šta nam govore podočnjaci i kako se boriti protiv njih?
ilustracija

Šta nam govore podočnjaci i kako se boriti protiv njih?

Podočnjaci su prvi ozbiljan znak starenja ali mnogo govore i o našem zdravstvenom stanju, pa ovakve signale koje nam šalje organizam ne bi trebalo ignorisati.

Tamni kolutovi ispod očiju često su alarm za ozbiljne bolesti.

Podočnjaci mogu da ukažu na probleme sa bubrezima, jetrom, štitnom žlijezdom, anemijom ali i na posljedice stresa, kardiovaskularne bolesti, aktivno i pasivno pušenje, kao i na prekomjerno izlaganje suncu.

Način ishrane takođe djeluje na podočnjake.

Prvi korak u borbi protiv neželjenih kolutova ispod očiju je uspostavljanje balansa u organizmu. To konkretno znači - dovoljno sna, izbjegavanje pušenja, čak i pasivnog, pravilna ishrana bez nitrata i dodatnih soli, ljutog i začinjenog i, naravno, konzumiranje umjerene količine alkohola.

Dakle, ne pretjerujte ni u čemu i osluškujte organizam.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.