SAD i Južna Koreja prestaju sa vojnim vježbama
Vojne vežbe Južne Koreje, foto: Tanjug

SAD i Južna Koreja prestaju sa vojnim vježbama

SAD i Južna Koreja donijele su odluku da stave tačku na godišnje vojne vježbe koje se održavaju na Korejskom poluostrvu, kako bi stvorili povoljnu klimu u pregovorima sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji poluostrva.

Odluku su donijeli ministri odbrane dvije države, Džeong Kjeong-du i Patrik Šanan, tokom telefonskog razgovora koji su vodili juče, navodi Jonhap.

Iako se vježbe više neće održavati, dvije saveznice odlučile su da vojske ostanu na visokom stepenu pripravnosti.

"Ministri su jasno dali do znanja da izmjena na planu vježbi oslikava želju dvije zemlje da podrže diplomatske napore koji će dovesti do smanjenja tenzija i kompletne denuklearizacije Korejskog poluostrva", saopšteno je iz korejskog Ministarstva odbrane, javlja Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.