Prezentacija Vodiča za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa novinara CG sjutra u Podgorici
Foto: Ilustracija

Prezentacija Vodiča za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa novinara CG sjutra u Podgorici

Misija OEBS-a u Crnoj Gori, zajedno sa Tehničkom radnom grupom za samoregulaciju, predstaviće sjutra „Vodič za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa novinara/ki Crne Gore”.

Kako su kazali iz OEBS-a, konferencija za štampu biće organizovana u hotelu Centre Ville u Podgorici, sa početkom u 11 sati.

Konferenciju će otvoriti šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariza Daviet, nakon čega će Vodič predstaviti članica Medijskog savjeta za samoregulaciju Aneta Spaić i ombudsmanka u ND Vijesti i nedjeljniku Monitor Paula Petričević.

Uz podršku Misije, ovaj Vodič razvila je Tehnička radna grupa za samoregulaciju, sastavljena od predstavnika Medijskog savjeta za samoregulaciju, kao i predstavnika i ombudsmana iz dnevnih listova Dan, Vijesti i nedjeljnika Monitor.

Vodič je izrađen u skladu sa regionalnim i međunarodnim standardima i najboljim praksama, kako bi se dodatno razjasnio član 2.8 Etičkog kodeksa novinara, i bio je predmet javnih konsultacija u junu 2018. Godine.

Osvrt na Vodič dao je i predstavnik OEBS-a za slobodu medija u julu 2018. godine.

Uspostavljanjem pravila i etičkih standarda za komentarisanje članaka na novinskim portalima, Vodič će biti vrijedan alat za medije u borbi protiv netolerancije na internetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.