Ulama i Mijović ostaju u ZIKS-u
ZIKS

Optuženi za ubistvo Medina

Ulama i Mijović ostaju u ZIKS-u

Apelacioni sud je donio odluku da Vladimir Ulama i Darko Mijović, optuženi za ubistvo Nemanje Medina iz Petrovca, ostanu u pritvoru.

Njima je Viši sud u Podgorici produžio pritvor zbog težine izvršenja krivičnog djela, na šta su se žalili njihovi branioci, piše Dan.

Sudije Apelacionog suda su te žalbe odbacili kao neosnovane.

Medin je nestao 8. jula 2016. godine, a optuženi se terete da su ga ubili i sahranili na nepoznatoj lokaciji.

U rješenju suda navedeno je da su do nivoa postojanja osnovane sumnje, odnosno iz iskaza svjedoka, ali i drugih dokaza, potvrđeni navodi optužnice.

Iskazi svjedoka potvrđuju da su imali direktna ili indirektna saznanja da je Medin da dan nestanka otišao u Virpazar da se vi di sa Ulamom, što je potvrđen i nalazima iz telekomunikacionog vještačenja, koji su pokazali da su njih dvojica imali više telefonskih komunikacijau kritičnom periodu.

Takođe, iz službenih zabilješki policije proizilazi da su u blizini lokalnog puta u mjestu Virpazar pronađene registarske tablice koje pripadaju vozilu koje je koristio Medin, a njegov auto je u blizini pronađen zapaljen, dok je na tablici koja je bila u gepeku pronađena Medinova krv.

Iz medicinske dokumentacije proizilazi da je okrivljeni Mijović dobio opekotine desne podlaktice i šake, a Ulama ogrebotine u predjelu nogu i podlaktice lijeve ruke.

Optuženim mladićima prijeti kazna zatvora u trajanju od 10 do 40 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.