Jedanaestogodišnja djevojčica uhapšena zbog ubistva bebe koju je čuvala
Foto: Ilustracija

Dječak preminuo od povreda u gornjem dijelu tijela

Jedanaestogodišnja djevojčica uhapšena zbog ubistva bebe koju je čuvala

Jedanaestogodišnja djevojčica optužena je za zlostavljanje djeteta nakon što je napala jednogodišnju bebu koju je čuvala.

Djevojčica iz Merilenda napala je jednogodišnjeg Pakstona Dejvisa koji je zbog više povreda u gornjem dijelu tijela nakon nekoliko dana preminuo, rekli su iz tamošnje policije.

Nakon što je beba ovog četvrtka preminula u bolnici u okrugu Prince George, policija je uhapsila djevojčicu.

Prema rezultatima početne istrage, majka djevojčice ostavila joj je da na nakratko pričuva bebu porodičnih prijatelja.

Prema zakonima savezne američke države Merilend, da bi starije dijete moglo čuvati mlađe, mora imati najmanje 13 godina. Iz policije nisu rekli hoće li majka biti optužena.

"Nakon što je medicinsko osoblje pregledalo žrtvu, odmah su pozvali detektive koji su zaduženi za slučajeve zlostavljanja djece jer su povrede bile vrlo ozbiljne", izjavili su iz policije te dodali kako je odmah bilo jasno da zadobijene povrede nisu nastale uslijed dječje igre.

Iz policije nisu željeli da otkriju ni je li djevojčica koristila neko oružje, a tvrde kako i motiv napada još nije jasan.

Djevojčica je zadržana u domu za maloljetnu djecu.

Dvije porodice nisu u krvnom srodstvu, no jesu prijatelji te je Pakston i ranije provodio vrijeme u kući gdje je povrijeđen.

CNN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.