Kruzija i zvanično „ajkula“
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore dobija novog člana

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore dobija novog člana

Kruzija i zvanično „ajkula“

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore 15. maja u Kotoru počeće pripreme za završni turnir Svjetske lige, koji se od 11. do 16. juna održava u ruskom Čeljabinsku.
 

Na spisku selektora Ranka Perovića naći će se i prvotimac Budve, Francuz Ugo Kruzija. Ljevoruki član crnogorskog šampiona već je trenirao sa „ajkulama“, ali će sada sve dobiti zvaničnu formu – Kruzija će ovih dana završiti formalnosti oko dobijanja crnogorskog pasoša i biti ravnopravno u konkurenciji sa ostalim reprezentativcima, piše Pobjeda.

- Želim da igram za Crnu Goru. Što se tiče dobijanja pasoša, stvari su posljednjih dana krenule naprijed i mislim da će za nekoliko dana biti gotov. Nadam se da će sve biti u redu, u svakom slučaju veoma sam motivisan – kazao je Kruzija za Arenu.

Informaciju je potvrdio i selektor Perović.

- Ovih dana trebalo bi da Kruzija dobije pasoš. Igrao je dobro ove sezone i biće na spisku igrača koji će konkurisati za Svjetsku ligu.

Na spisku će biti Nikola i Mlađan Janović koji su preskočili preliminarnu fazu Svjetske lige, kao i Predrag Jokić, koji je igrao u samo dva meča (Turska i Hrvatska). U konkurenciji za golmana vraća se Zdravko Radić.