Federer kralj Dubaija, osvojio stotu titulu u karijeri
Rodžer Federer, foto: Getty Image

Federer kralj Dubaija, osvojio stotu titulu u karijeri

Švajcarac Rodžer Federer po osmi put je osvojio trofej na turniru u Dubaiju. U finalu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa iz Grčke, 6:4, 6:4.

Ujedno, ovo je Rodžeru jubilarni, stoti ATP trofej u karijeri, koji je čekao još od jesenas i osvajanja titule na turniru u Bazelu. On se tako osvetio Grku za poraz u osmini finala Australijan opena.

Meč je počeo brejkom švajcarskog tenisera. Federer, koji je očigledno naučio lekciju iz Melburna, od prvog poena je krenuo agresivno, bez namjere da dozvoli protivniku da on diktira tempo igre. 

I to mu se i isplatilo. Odmah je uspio da povede, a potom i da potvrdi brejk. 

Sigurno je držao prednost sve do 5:4, kada je trebalo da servira za set. Posle 40:0, neočekivano je propustio tri set lopte, potom je dao priliku Cicipasu da vrati brejk i to dva puta, ali se izvukao i dobio prvi set sa 6:4 posle 37 minuta igre. 

U drugom setu, Cicipas je zaigrao nešto bolje, barem nije dozvolio protivniku da dođe do brejka u ranoj fazi seta. 

Držao se dobro u prvih osam gemova, a onda je na 4:4 napravio dve lake greške i Federer je stigao do 5:4 i brejka. 

Ostalo mu je samo da odservira za pobjedu što je i uradio u gemu bez izgubljenog poena. 

"Oduševljen sam. Sjajno je što sam osmi put slavio ovdje i što mi je to donijelo stotu titulu u singlu. Teški su bili uslovi i protivnik. Za Stefanosa je bilo jako teško da osvoji pehar u Marseju i potom dođe ovdje da igra. Ne znam da li je Stefanos bio rođen kada sam prvi put slavio ovde. Privilegija je igrati protiv budućih šampiona jer ću ih jednog dana ja gledati preko TV-a. Bilo je sjajno igrati i sa Pitom Samprasom i Agasijem. Siguran sam da će Stefanos imati lijepu karijeru. Tenis je u dobrim rukama bez obzira budem li ja igrao ili ne", rekao je Federer po osvajanju trofeja. 

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.