Ešton Kučer spasao 6.000 djece iz kandži seksualnih predatora
Ešton Kučer

Ešton Kučer spasao 6.000 djece iz kandži seksualnih predatora

Kada ne zabavlja publiku, Ešton Kučer se bori protiv seksualnog zlostavljanja djece. Njegova neprofitna organizacija je identifikovala 5.894 mališana koji su bili žrtve i spasila je njih 103 iz "situacija u kojima je seksualno nasilje snimljeno i distriburiano".

To su podaci za 2017. godinu. Organizaciju "Thorn: Digital Defenders of Children" kojoj pomažu čitavi timovi ljudi, od policije do advokata, psihologa i stručnjaka u IT sektoru, su 2009. formirali Ešton Kučer i njegova bivša supruga Demi Mur. Tada se zvala DNA fondacija.

"Teško mi je da pričam o ovome a da ne budem emotivan. Ono što je naš cilj je da napravimo tehnologiju koja će pomoći da se borimo protiv seksualne eksploatacije djece. Možeš da zavrneš rukave i ideš da pokušaš da budeš superheroj tako što ćeš spasti jednu osobu ili možeš da napraviš alat koji omogućava jednoj osobi da sačuva mnogo ljudi" - rekao je Kučer.

Glumac je 2017. svjedočio u senatu i apelovao na kongres da se preduzmu sve moguće mjere ne bi li se spriječili horori kroz koje prolaze djeca i žene širom svijeta.

Bilo je i onih koji su Kučeru poručivali da se drži svog regularnog posla. Odgovarajući na te prozivke ispričao je priču kako je video dijete staro kao njegova ćerka Vajat, koje je silovao odrasli muškarac. Dijete je imalo tri godine.

"Vidio sam video djeteta koje ima godina koliko i moje dijete, a koje je silovao Amerikanac koji je bio seks turista u Kambodži. Ta devojčica je toliko bila uslovljena svojom sredinom da su je ubijedili da je to igra. Bio sam na telefonskoj vezi sa mojim timom koji mi je tražio pomoć jer su dobili poziv od zvaničnika koji su rekli da je sedmogodišnja djevojčica seksualno zlostavljana i da se video raširio po dark mreži i da službe to gledaju tri godine, ali ne mogu da nađu počinioca, pa su nam tražili pomoć. Mi smo poslednja linija odbrane. To je moj posao i nastaviću da ga radim" - rekao je Kučer.

Noizz.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.