Pendarovski zajednički kandidat vladajuće koalicije u Skoplju
Stevo Pendarovski

Pendarovski zajednički kandidat vladajuće koalicije u Skoplju

Stevo Pendarovski zajednički je kandidat vladajuće koalicije u Skoplju za predsjednika Sjeverne Makedonije, saopštio je premijer Zoran Zaev posle sastanka predstavnika 31 političke partije.

"Ponovo smo ujedinjeni - Makedonci, Albanci, Srbi, Turci, Vlasi, Romi, Bošnjaci i svi drugi. Prvi put u istoriji naše zemlje različite zajednice stoje iza Steva Pendarovskog", rekao je Zaev.

On je rekao da je riječ o istorijskoj odluci pošto je 31 politička partija jednoglasno stavila nacionalni interes iznad partijskog.

"Stevo Pendarovski biće predsjednik svih građana Sjeverne Makedonije", dodao je Zaev, prenosi MIA.

Pendarovski trenutno obavlja funkciju nacionalnog koordinatora za članstvo u NATO-u. Diplomirao je 1987. na Fakultetu za pravne i političke nauke na Univerzitetu Sv. Kiril i Metodij u Skoplju, a zatim je magistrirao i doktorirao na Institutu za sociološka i političko-pravna istraživanja.

On je 11 godina predavao međunarodnu bezbjednost, spoljnu politiku i globalizaciju na Univerzitetu Ameriken koledž u Skoplju.

Političku karijeru počeo je kao portparol ministarstva unutrašnjih poslova 1998. godine, a zatim je u dva navrata bio savjetnik za spoljnu politiku predsjednika države. Bio je poslanik od 2016. do 2017. godine.

Opoziciona VMRO-DPMNE ranije je izabrala Gordanu Siljanovsku Davkovu za svog predsjedničkog kandidata.

Predsjednički izbori u Sjevernoj Makedoniji zakazani su za 21. april.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.