Stanković ne podnosi ostavku: Tužilaštvo neće postupati po bilo čijim željama
Ivica Stanković

Goniće učinioce krivičnih djela bez obzira na kojoj funkciji se nalaze

Stanković ne podnosi ostavku: Tužilaštvo neće postupati po bilo čijim željama

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković poručio je u intervjuu Televiziji Vijesti da neće podnijeti ostavku, negirajući da Tužilaštvo selektivno postupa u predmetima.

Na pitanje novinarke da li je tačna informacija da će podnijeti ostavku, Stanković je to demantovao.

“Čini mi se da zaboravljamo gdje je državno tužilaštvo bilo prije pet godina, a gdje je sada. Rasvijetljena su brojna krivična djela. Mnogi pripadnici kriminalnih grupa su lišeni slobode i to zahvaljujući intenzivnom radu tužilaca i službenika Uprave policije. Svjestan sam činjenice da će uvijek biti onih koji ove rezultate nikada neće priznati”, kazao je Stanković.

On je kategoričan da Tužilaštvo neće postupati po bilo čijim željama, dok je na čelu tužilaštva.

“Gonićemo učinioce krivičnih djela bez obzira na kojoj funkciji se nalaze. Ničije političke protivnike Tužilaštvo neće goniti po bilo čijim željama”, rekao je Stanković.

On je naveo da dio javnosti očekuje da Tužilaštvo donese odluke koje njima odgovaraju, pa je i to jedan vid pritiska na Tužilaštvo.

“Ovdje bih ukazao na specifičnu ulogu Državnog tužilaštva u našem pravnom sistemu. Državno tužilaštvo ne pripada nijednoj grani vlasti. Državno tužilaštvo je suigeneris (jedinstven) organ državne vlasti, jedinstven i samostalan organ. To znači da se poslovi Državnog tužilaštva vrše bez bilo čijeg uticaja i niko ne smije da vrši uticaj na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova”,rekao je Stanković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.