Gest policajca iz Beograda vraća vjeru u ljude: U policijskom vozilu uz sirenu odvezao trudnicu do porodilišta
Roditelji zahvalni policajcu

Gest policajca iz Beograda vraća vjeru u ljude: U policijskom vozilu uz sirenu odvezao trudnicu do porodilišta

Za policajca Aleksandra Vasića iz Beograda jedan od nesvakidašnjih dana u karijeri bio je utorak, 26. februar, kada je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da stigne na vrijeme u bolnicu i na svijet donese devojčicu Anastasiju.

Porođaj je krenuo 12 dana ranije i, kada su supružnici užurbano krenuli u bolnicu, upali su u saobraćajnu gužvu, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

„Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo vidjeli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što prije stignemo do porodilišta“, objašnjava Sanja.

Kada je ugledao trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, Vasić je bez oklijevanja sjeo u policijsko vozilo, uključio svjetlosnu i zvučnu signalizaciju i omogućio da što brže stignu do porodilišta.

„Ovaj gest policajca nam je vratio vjeru u ljude. Zadivila nas je njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama“, naglašava Sanja, koja je tog dana rodila djevojčicu Anastasiju.

Kada su sabrali utiske, njen suprug je uspio da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

porodilja

Djevojčica rođena živa i zdrava

Vasić, koji je inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao sličnu situaciju.

„Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo, i što je najbitnije, jeste da je djevojčica došla na svijet živa i zdrava“, ispričao je Vasić, koji takav gest vidi kao dio svog posla.

„Kao policijski službenik dužan sam da vodim računa o bezbjednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kada je potrebna“, zaključuje Aleksandar Vasić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.