Smolović: Pripadnici bjelopoljske Službe zaštite dokazali požrtvovanost i profesionalnost
Foto:bijelopolje.co.me

Predstavljeno novo vatrogasno vozilo

Smolović: Pripadnici bjelopoljske Službe zaštite dokazali požrtvovanost i profesionalnost

Povodom 1. marta Dana zaštite i spašavanja, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišao je opštinsku Službu zaštite, čestitao praznik i prisustvovao promociji vatrogasnog vozila koje je od danas upotpunilo tehničku opremljenost ove Službe.

Tom prilikom Smolović je kazao da kada je u pitanju unapređenje rada Službe zaštite i spašavanja, lokalna uprava sprovodi značajne aktivnosti.

"U prošloj godini smo, u cilju bolje opremljenosti, zaposlenima obezbijedili novu opremu za spašavanje iz udesa i spašavanje na vodi, a podsjetiću i da je Opština Bijelo Polje prva opština na sjeveru koja je uvela tetra sistem komunikacije putem motorola koji će koristiti Služba zaštite i Komunalna policija u cilju efikasnijeg rada. Cijeneći značaj rada zaposlenih u ovoj Službi, shodno zakonskim ovlašćenjima, uvećali smo koeficijente za zarade i obezbijedili redovne isplate istih. Takođe smo uradili hidrantsku mrežu u industrijskoj zoni, kao najkritičnijoj od potencijalnih požara, kao i u užem gradskom jezgru na trgu", kazao je Smolović.

On je naglasio punu podršku Vlade Crne Gore koja je Opštinu oslobodila plaćanja dva vatrogasna vozila, a donacijom Vojske Crne Gore rekonstruisano je i opremljeno još jedno vozilo pogodno za dejstvo na seoskim terenima.

"U tom smislu, proteklu godinu smatram uspješnom i želim da naglasim spremnost lokalne uprave da i u narednom periodu nastavi sa ovakvim aktivnostima kako bismo zajedničkim djelovanjem doprinijeli razvoju sistema zaštite i spašavanja u našem gradu", naglasio je gradonačelnik Bijelog Polja.

Posebno je istakao požrtvovanost i profesionalnu posvećenost ove Službe koju su dokazali u aprilu prošle godine kada su, rizikujući svoje živote, uložili maksimalne napore prilikom spašavanja lica i imovine u požarom zahvaćenoj fabrici ,,Mesopromet”.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac podsjetio je da ova Služba slavi 82 rođendan i da se kroz sve ove godine organizaciono transformisala ali je zadržala kvalitet rada.

"Danas smo priredili prezentaciju vozila koje smo tokom prethodne godine nabavili zahvaljujući Predsjedniku Opštine i njegovom razumijavanju osposobilI za naše potrebe. Vozilo je tu i od danas počinje sa radom,  a opremanje ovog vozila je koštalo oko deset hiljada eura koje posjeduje svu opremu koja nam je potrebna. Mi smo bogatiji za vozilo koje ima četiri hiljade litara vode i svu prateću opremu", pojasnio je Rakonjac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.