Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava: Impresioniran sam napretkom Crne Gore u oblasti pravosuđa
Đukanović primio Raimondija

Susret sa Đukanovićem

Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava: Impresioniran sam napretkom Crne Gore u oblasti pravosuđa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas, na Cetinju, Gvida Raimondija predsjednika Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je čestitao sagovorniku dva značajna jubileja koja se obilježavaju ove godine, 60 godina od osnivanja Evropskog suda za ljudska prava i 70. godišnjicu osnivanja Savjeta Evrope.

U tom kontekstu je istakao da su upravo naša iskustva proistekla iz saradnje sa ovim institucijama, doprinijela dinamičnijem i osjetnom usvajanju savremenih demokratskih vrijednosti koje baštini današnja razvijena Evropa. Dodao da je crnogorsko angažovanje na ovom polju išlo u korak s ostvarenjem članstva u NATO-u, kao i u pregovorima o pristupanju EU, kao strateškom cilju naše vanjske politike, navodi se u saopštenju Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Raimondi impresioniran je napretkom koji je Crna Gora ostvarila u oblasti pravosuđa i izrazio zadovoljstvo povodom dosadašnje participacije Crne Gore u radu Savjet Evrope, i naglasio odličnu saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, posebno pohvalivši ulogu crnogorskih sudova i sudija koji prate praksu evropskih kolega i aktivno doprinose njenom daljem širenju i implementaciji najsavremenijih standarda evropskih pravnih tekovina.

ukanoviRaimondi1

Foto:Pres služba Predsjednika

"Sagovornici su se saglasili, da iako je Crna Gora u vrhu liste po broju podnesenih predstavki Evropskom sudu za ljudska prava, ukupna količina predstavki nije razlog da bi izazivala bilo kakvu zabrinutost jer najveći broj njih bude odbačen. Mjerljiv pokazatelj može samo biti broj presuda, kojim je utvrđeno kršenje Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnijh sloboda. Takođe, konstatovana je efikasnost u izvršenju presuda Evropskog suda za ljudska prava, te podrška budućoj istinskoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.