Umalo tuča u parlamentu, Knežević - Vukoviću: Polomiću ti nos...
Foto:Screenshot

DF Džaferija nazvao teroristom

Umalo tuča u parlamentu, Knežević - Vukoviću: Polomiću ti nos...

Poslanici DF-a u Skupštini Crne Gore predsjednika Sobranja Republike Sjeverna Makedonija Talata Džaferija, nazivali su teroristom, optužujući ga da je pucao na makedonske policajce.

U Skupštini je nakon toga došlo i do incidenta i verbalnog sukoba između poslanika Milana Kneževića iz DF-a i Miodraga Vukovića iz DPS-a.

Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS-a tražio od predsjednika Skupštine da, kako je naveo, "zaustavi besprizornika".

Vuković je Kneževiću kazao da neće polemisati sa njim.

“Slomiću ti nos, bijedo jedna ljudska”, kazao je Knežević Vukoviću, prenosi RTCG.

Prethodno je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio da DF neće podržati protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u. On je prigovorio poslanicima DPS-a, što su svečano dočekali predsjednika Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talata Džaferija.

„On je najpoznatiji po nošenje automata i pucanju na makedonske policajce. Sram vas bilo'', poručio je Mandić.

I poslanici DF-a Jovan Vučurović i Milun Zogović, Džeferiju su kazali da je bio pripadnik terorističke organizacije.

Šef crnogroske diplomatije Srđan Darmanović je, na početku sjednice, ocijenio da je riječ je o istorijskom iskoraku Sjeverne Makedonije u novu fazu razvoja i napretka.

Rekao je da je uvjeren da će članstvo Sjeverne Makedonije u NATO-u pozitivno uticati, prije svega, na njenu stabilnost i bezbjednost.

''Ali i na ukupne prilike u regionu, koji je u NATO-u definisan kao strateški važan, i čija stabilnost ima direktan uticaj na bezbjednost evroatlantske zone'', dodao je Darmanović.

Izvor:Rtcg/Antena M

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.