Podgoričanin uhapšen zbog posjedovanja cigareta vrijednih 22.000 eura
Ilustracija

Namijenjenih nedozvoljenoj trgovini

Podgoričanin uhapšen zbog posjedovanja cigareta vrijednih 22.000 eura

Podgorička policija lišili je slobode H.M. (63) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Podgorička policija je juče izvela akciju pojačane kontrole putnih pravaca na izlazu iz grada, sa akcentom kontrole i suzbijanja nedozvoljene trgovine akciznom robom, kojom prilikom je izvršila pretres teretnog motornog vozila, rožajskih registarskih oznaka, koje koristi H.M. Pretresom je pronađeno i oduzeto dvadeset paketa (1.000 šteka) raznih vrsta cigareta, bez akciznih markica, vrijednosti oko 22.000 eura", saopšteno je iz policije.

U sadejstvu sa inspektorima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. H.M. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu, uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Kako je saopšteno, službenici Centra bezbjednosti Podgorica i drugih organizacionih jedinica policije nastaviće pojačanu kontrolu putnih pravaca na izlazima iz grada, sa akcentom na otrkivanje nedozvoljene trgovine akciznom robom i posjedovanja drugih nedozvoljenih stvari i predmeta.

"Podsjećamo da su službenici Uprave policije prethodnih dana u četiri akcije na području Nikšića, Berana i Bara otkrili i oduzeli ukupno 1.556 šteka cigareta bez akciznih markica koje su bile predmet krijumčarenja i namijenjene nedozvoljenoj trgovini", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.