SDT: Blokirani novac Atlas banke korišćen u inostranstvu
SDT

Iznos oko 63 milion eura

SDT: Blokirani novac Atlas banke korišćen u inostranstvu

Specijalno državno tužilaštvo obavjestilo je danas javnost o nezakonitom raspolaganju blokiranim novčanim sredstvima od strane Atlas banke AD Podgorica, a vezano za E-Commerce servis.

"Novčana sredstva u iznosu od 62.761.813,00€ za koja postoji osnovana sumnja da potiču od izvršenja krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza i doprinosa izvršenih od strane većeg broja fizičkih lica i pravnih lica, korisnika E-Commerc servisa u Atlas banci AD Podgorica, protiv kojih Specijalno tužilaštvo vodi istragu, a koja sredstva su po nalogu Specijalnog tužilaštva blokirana od 11.06.2018.godine, a zatim blokirana i od strane Višeg suda u Podgorici rješenjem Kvs.br.356/18 od 11.12.2018.godine, kojim su ista privremeno oduzeta i naloženo banci da ta novčana sredstva odmah položi na poseban račun banke u Crnoj Gori radi čuvanja do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, ne nalaze na posebnom računu Atlas banke AD Podgorica u Crnoj Gori", saopšteno je iz SDT.

Iz SDT-a dodaju da se sredstva nalaze na računima ove banke u više korespodentskih banaka u inostranstvu, gdje su protivzakonito korišćena od strane tih banaka,

"Atlas banka AD Podgorica ili neka druga fizička ili pravna lica su takođe nezakonito od tih novčanih sredstava dobijala kamate.

U daljem toku postupka Specijalno tužilaštvo će utvrđivati koja lica su učestvovala i na koji način u ovim nezakonitim poslovima, a protivno odlukama suda, te gdje su i zašto upotrijebljena novčana sredstva dobijena od kamata i drugog korišćenja navedenog novca", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.