Prijestonica donirala računare Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“
Kašćelan i Tomašević

Prijestonica donirala računare Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je danas pet savremenih računara Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ koji će biti korišćeni u nastavi.

Riječ je o prvoj donaciji takve vrste koju je škola dobila od 2009. godine. Računari će nastavnicima i učenicima škole olakšati izvođenje i praćenje nastave, ali i omogućiti koriščenje savremenih alata u umjetničkom obrazovanju i izražavanju. 

Kašćelan je podsjetio da je Srednja likovna škola „Petar Lubarda” prva umjetnička škola u Crnoj Gori, koja od osnivanja do danas predstavlja neiscrpnu umjetničku bazu i potencijal za razvoj crnogorske likovne scene.

„Naša obaveza, ali prije svega naša želja i volja, jeste da pomažemo obrazovne institucije i djecu da dosegnu svoje kapacitete i maksimume u svim oblastima obrazovanja. Umjetničko obrazovanje smatramo izuzetno važnim, jer kultura i društvo svakoga naroda počivaju na umnosti, promišljanju svijeta iz drugačije perspektive i kreativnosti“, kazao je on.

Direktorica škole Gordana Tomašević ocijenila je da je donacija računara „vrijedan poklon, koji je veoma značajan za poboljšanje kvaliteta nastave, naročito u nastavi dizajnerske grupe predmeta koja podrazumijeva savremeniju opremu“.

„Da je škola prepoznata kao respektabilna obrazovna institucija od Prijestonice i gradonačelnika Aleksandra Kašćelana govori i činjenica da smo imali podršku u maju 2018. godine prilikom obilježavanja jubileja 20 godina postojanja i rada škole. Naši učenici, putnici iz Podgorice, koriste besplatan prevoz do škole u organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje“, navela je ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.