Otmičar djeda Jelene Đoković osuđen na 10 godina zatvora
Miroslav Radisavljević

Otmica se desila u julu 2018. godine

Otmičar djeda Jelene Đoković osuđen na 10 godina zatvora

Branislav Matić i Dragan Jerinić optuženi su da su oteli Miloslava Radisavljevića (85), vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od Jelenine familije.

Pred Višim sudom u Valjevu u petak je donijeta presuda optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića (81), djeda Jelene Đoković, supruge proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, koja se desila u julu 2018. godine u Ljigu.

Prvooptuženi Branislav Matić (37) iz Sremske Mitrovice osuđen je na 10 godina zatvora, dok je Dragan Jerinić (39) iz Beograda, koga je tužilaštvo teretilo da je pomagao Matiću, oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

Podsjećanja radi, kako je saopštio tada MUP, oni su oko tri sata ujutro ušli u u kuću osamdesetogodišnjeg muškarca u Ljigu od koga su, kako se sumnja, iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i jedan mobilni telefon Dragan J. i Branislav M. su potom Jeleninog djedu vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini kuće, a od porodice su tražili 2.000.000 eura za otkup. 

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.