CKM raspisala konkurs za izbor kompozicije posvećene 21. maju
CKM

Traje 30 dana

CKM raspisala konkurs za izbor kompozicije posvećene 21. maju

Crnogorska kulturna mreža raspisala je konkurs za izbor kompozicije posvećene 21. maju Danu nezavisnosti.

Kako navode iz CKM, kompozicija treba da ispunjava sledeće uslove: 

- da je u pop žanru,

- da u tekstu sadrži riječ 21. maj,

- da maksimalno traje 3 minuta i 30 sekundi,

- da nije ranije izvođena i objavljivana, što autor mora potvrditi ovjerenom pisanom izjavom. 

"Konkurs će trajati trideset dana od dana objavljivanja, zaključno sa 31.03.2019. godine. Konkurs je javan, a pravo učešća imaju autori iz Crne Gore i inostranstva. Važno je napomenuti da autor može prijaviti više od jedne kompozicije. Za pobjedničku kompoziciju koju će izvoditi grupa D-moll biće snimljen TV spot. Prijave su anonimne i svaka prijava sadrži trocifrenu šifru koja je ispisana na koverti pod kojom kompozicija prolazi selekcioni proces. Nagrada za pobjedničku kompoziciju iznos 2000 eura", saopšteno je iz CKM.

Iz CKM naglašavaju da se prijavljivanje vrši "dostavljanjem velike bijele koverte koja sadrži demo snimak kompozicije (USB ili CD) i odštampani tekst kompozicije pisan na crnogorskom jeziku." 

Pored navedenog, "u velikoj bijeloj koverti treba da bude i mala bijela koverta, u kojoj će biti ispisani podaci o identitetu autora, a koju će žiri otvoriti nakon izbora pobjedničke kompozicije. U istoj koverti treba dostaviti i izjavu da kompozicija nije ranije izvođena i objavljivana."

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorijama Crnogorske kulturne mreže ili putem pošte na adresu Ul. Karađorđeva broj 17, Poslovni centar Savoia, 81400 Nikšić, Crna Gora.

"Odluku o pobjedničkoj kompoziciji donijeće petočlani stručni žiri kojeg će činiti eminentni muzički poznavaoci, u roku od sedam dana od dana završetka konkursa", naveli su iz Crnogorske kulturne mreže.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.