Uslovna kazna za medicinsku sestru koja je zamijenila bebe u KCCG
Ilustracija

Uslovna kazna za medicinsku sestru koja je zamijenila bebe u KCCG

Medicinska sestra Žana Radović uslovno je osuđena zato što je u maju prošle godine otpustila pogrešnu bebu iz Kliničkog centra.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića koji je odlučio da će Radović robijati tri mjeseca ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo, prenose Vijesti.

On je, obrazlažući presudu, rekao da je sud utvrdio da je Radović djelo počinila iz svjesnog nehata, za razliku od tužilaštva koje joj je stavljalo na teret da je krivično djelo počinila sa umišljajem.

Radović je optužena za nesavjestan rad u službi, za koji je zaprijećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Sudija je dodao da nije bilo otežavajućih okolnosti na strani optužene, a da joj je kao olakšavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne uzeo to što je porodična žena, da je 20 godina radila taj posao bez propusta, te to što se jedna od majki Snežana Nedić nije pridružila krivičnom gonjenju.

Druga majka Jovana Jovanović, sa čijom je bebom otpuštena Nedić, međutim, nije zadovoljna presudom i tražiće od Radović i Kliničkog centra odštetu u parničnom postupku.

Radović se optužnicom tereti da je kao odgovorno lice u Klinici za ginekologiju i akušerstvo nesavjesno postupila prilikom spremanja porodilje Nedić i njenog novorođenčeta, te da nije utvrdila podudaranje identifikacionih brojeva novorođenčadi.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.