Branka Milić ostaje u Ambasadi Srbije
Branka Milić

Nije prihvaćen predlog o ukidanju pritvora

Branka Milić ostaje u Ambasadi Srbije

Jedna od optuženih za pokušaj terorizma i državni udar na dan parlamentarnih izbora 2016. godine Branka Milić do daljeg će ostati u Ambasadi Srbije u Podgorici jer Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio predlog da joj bude ukinut pritvor.

"Pošto Ustavni sud nije odlučio o žalbi jer predlog sudije izvjestioca nije dobio potrebnu većinu, biće određen drugi sudija koji će izraditi predlog odluke, usklađen sa stavom većine sudija", objavljeno je na sajtu Ustavnog suda.

Milićeva je 23. novembra prošle godine napustila suđenje u Višem sudu, nakon čega joj je određen pritvor.

Prije nego je izašla, ona je u sudnici rekla da je "revoltirana odnosom suda" i da "više neće trpjeti poniženja". Prethodno je tražila izuzeće sudskih vještaka i cijelog sudskog vijeća, što je sud odbio.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.