Foto: Screenshot

Suđenje za pokušaj državnog udara

"Dokazni postupak završen, stanje dovoljno rasvijetljeno i zrelo za presudu"

Dokazni postupak tokom suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine je završen, jer vijeće smatra da je činjenično stanje dovoljno rasvijetljeno i zrelo za presudu.

To je saopštila sudija Suzana Mugoša, u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentanih izbora 2016. godine.

Ona je saopštila da sud poziva stranke na davanje završnih riječi, i novo ročište zakazala za 13. mart.

U sudnici su bili prisutni lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kako bi ih sutkinja Suzana Mugoša upoznala sa dosadašnjim tokom dokaznog postupka.

Sudija Mugoša je saopštila da je odbijeno više predloga odbrane i tužilaštva, koji bi vodili odugovlačenju sudskog postupka.

Mugoša je, između ostalog, saopštila da se odbija predlog odbrane da se kao svjedok sasluša premijer Duško Marković, budući da je svjedok Budimir Šegrt bio pozvan na okolnosti provjere iskaza svjedoka Ticijana Masua.

"Pa bi dalje provjeravanje dovelo do odugovlačenja postupka", navodi Mugoša, navodeći da je odbijen i predlog za saslušanje mitropolita Amfilohija.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.