Ulazak i izlazak, kao i kretanje i boravak stranaca u CG u skladu sa međunarodnim standaradima
Foto: Vlada Crne Gore

111. sjednica Vlade CG

Ulazak i izlazak, kao i kretanje i boravak stranaca u CG u skladu sa međunarodnim standaradima

Na 111. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković Vlada Crne Gore je donijela je Akcioni plan za sprovođenje Šengenskog akcionog plana za 2019. godinu i usvojen Izvještaj o implementaciji Šengenskog akcionog plana za 2018. godinu.

U raspravi je iskazano zadovoljstvo visokim procentom realizacije mjera predviđenih za 2018. godinu koji iznosi 90,48 odsto.

"U izvještajnom periodu utvrđen je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli, čijim će se usvajanjem unaprijediti normativni okvir i ispuniti obaveze koje su predviđene Šengen akcionim planom", navodi se u saopšetnju Vlade.

Kako su kazali, uspješno je implementiran novi Zakon o strancima, koji je na kvalitetan način uredio ulazak i izlazak, kao i kretanje i boravak stranaca u Crnoj Gori, u skladu sa međunarodnim standaradima i obavezama preuzetih iz AP za poglavlje 24.

"Unaprijeđeni su kapaciteti za priliv tražilaca azila i pojačana i saradnja sa međunarodnim partnerima po pitanju njihovog zbrinjavanja; unaprijeđene su aktivnosti i kapaciteti granične policije, kao i prekogranična policijska saradnja i aktivnosti na suzbijanju prekograničnog organizovanog kriminala. Fokus novog Plana, pored ostalog, biće usmjeren i na realizaciju mjera za koje je predviđeno finansiranje iz sredstava EU, u iznosu od 8 miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.