Haradinaj: Uvećane takse na proizvode iz Srbije ostaju do daljnjeg
Ramuš Haradinaj

Razgovarao sa predstavnicima Savjeta za nacionalnu bezbednost SAD

Haradinaj: Uvećane takse na proizvode iz Srbije ostaju do daljnjeg

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj iznio je detalje razgovora sa dvojicom zvaničnika Trampove administracije u Prištini.

Njima je, kako je rekao, prenio da je za nastavak dijaloga sa Beogradom, ali da sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije ostaju do postizanja sveobuhvatnog sporazuma u okviru postojećih granica.

Haradinaj i predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači razgovarali su sinoć sa visokim predstavnicima Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD, Džonom Eratom i Bradom Berklijem o taksama i nastavku dijaloga sa Srbijom u Briselu.

"Dijalog sa Beogradom treba nastaviti radi postizanja sveobuhvatnog obavezujućeg pravnog sporazuma u okvirima postojećih granica, što ne podrazumjeva republiku Milorada Dodika na Kosovu", rekao je Haradinaj, prenosi Gazeta ekspres.

Što se nametnute sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije tiče, Haradinaj je rekao da je njegov stav nepromjenjen, odnosno da ta mjera neće biti ukinuta dok Srbija ne prizna tzv. kosovsku nezavisnost.

"Zahtjev SAD da Priština suspenduje takse dodatno nas podstiče sa dva aspekta. Jedan je da se porez smatra preprekom za nastavak dijaloga, a drugi je da se brže postigne dogovor. Sve dok su takse na snazi, to Srbiju košta više nego Kosovo", rekao je Haradinaj i zaključio da i nakon razgovora sa američkim zvaničnicima, takse ostaju na snazi.

Upitan o sinoćnjem sastanku Tačija sa liderom DSK Isom Mustafom, Haradinaj je rekao da u tome nema ničeg lošeg.

"Mislim da su sastanci, konsultacije između političkih lidera dobri. Često se sastajem i sa gospodinom Mustafom, sa predsjednikom PS Albinom Kurtijem, sa Špendom Ahmetijem iz SDP, sa strankama u koaliciji. Mislim da su konsultacije dobra stvar”, rekao je Haradinaj.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.