Novi protest 2. marta u Podgorici
Mapa kretanja

Obići će institucije sistema koje ne rade u interesu građana i građanki

Novi protest 2. marta u Podgorici

Iz pokreta "Odupri se 97.000" pozvali su građani da i ove subote 3. marta u 18 časova izađu na Trg nezavisnosti i pokažu da "zajedno možemo dovesti do suštinske promjene sistema koji je zaboravio da treba da služi javnom i interesu građana i građanki, a ne bilo kom i čijem drugo".

Protest u subotu je četvrti građanski protest pod sloganom "97.000 – Odupri se!".

Protestna šetnja slobodnih građana i građanki, kako su saopštil organizatori počeće na Trgu nezavisnosti, gdje će uputiti nove zahtjeve.

Nakon govora i proglasa šetnja će biti nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

"Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana i građanki.

Kao i do sada, pokažimo moć, ali i odgovornost koju nosimo kao slobodni građani i građanke. Očekujemo da naše okupljanje protekne mirno i dostojanstveno. Apelujemo na građane i građanke da nam se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i drugih obilježja. Uz zahvalnost iskazanu na prošlim protestima, učesnike četvrtog okupljanja pozivamo na solidarnost i uvažavanje prema djeci, starijima, trudnicama  i OSI populaciji. Redarska služba će ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali isto očekujemo i od okupljenih", navode organizatori protesta.

Pozivaju sve sugrađane i sugrađanke da pruže aktivnu pomoć redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara.

"Ne dozvolimo da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke DRŽAVA. Kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici. Pozivamo na još jedno druženje slobodnih građana i građanki. Obilježje ovog protesta je #oduprise", saopštili su organizatori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.