Užas u Hrvatskoj: Otac bacio 4 maloljetne djece sa prvog sprata
Foto:24sata.hr

Mališani bačeni s visine od oko šest metara

Užas u Hrvatskoj: Otac bacio 4 maloljetne djece sa prvog sprata

Jedan muškarac je u Pagu bacio svoje četvoro djece s prvog sprata kuće. Dvoje djece je teže povrijeđeno, a dvoje je izvan životne opasnosti, potvrdio je Hini dr. Željko Čulina, upravnik Opšte bolnice Zadar.

Kako saznaje Radio Zadar, djeca su uzrasta tri, pet, sedam i osam godina, a bačeni su s visine od oko šest metara.

Prema njihovim informacijama, riječ je o problematičnoj porodici koja se doselila u Pag. 

Jutros u 6.47 policija je primila informaciju da je muška osoba (54) u Pagu sa prvog sprata porodične kuće bacila svoje četvoro maloljetne djece.

Na mjesto događaja su hitno upućeni policijski službenici, kao i Hitna pomoć, koji su djeci odmah pružili prvu pomoć. Potom su kolima prevezeni u Opštu bolnicu Zadar.

"Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo težepovrede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne povrede, ali njihovo stanje je i dalje pod ljekarskim nadzorom" rekao je za Zadarski.hr direkotr bolnice dr. Željko Čulina.

Vlasnik kuće u kojoj je živjela porodica ispričao je za kako je prvo čuo dječji plač. Kada je istrčao iz kuhinje, troje djece već je ležalo na betonu, a četvrto je pomahnitali otac bacao s balkona. 

"Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: 'Kurvin sine'. Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pogodine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom", rekao je Bernard Maričević (85). Dodao je kako su djeca bila u pidžamicama, prenosi hrvatski 24sata.

U trenutku incidenta u kući je bila i majka djece od koje policija uzima izjavu, izvijestili su iz PU zadarske. Ona je prvo krenula prema zadarskoj bolnici gdje su smještena djeca, ali je policija vratila.

Otvarajući sjednicu Vlade, premijer Andrej Plenković rekao je da su ministri unutrašnjih poslova Davor Božinović, zdravstva Milan Kujundžić, ministarka  za demografiju, porodicu mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i on bili u kontaktu s različitim službama u Zadru, i da su zgroženi monstruoznim činom na Pagu.

"Provjere su u toku, pruža se hitna pomoć u bolnici u Zadru. Potreseni smo ovakvim nezapamćenim činom", rekao je Plenković.

Prije sjednice Vlade slučaj je komentirala ministarka Nada Murganić. 

"Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su dosta povrijeđena. Pokušavamo iz s Centrom za socijalni rad na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u porodici. Poslaćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopšte ne mogu da vjerujem da se to maloj djeci može dogoditi", rekla je Murganić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.