Uhapšen Nikšićanin: Vrijeđao sugrađanina, a potom policijskog službenika
Foto: Ilustracija

Uhapšen Nikšićanin: Vrijeđao sugrađanina, a potom policijskog službenika

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su večeras slobode V.E. (46) iz Nikšića, zbog vrijeđanja I.A. i vrijeđanja i omalovažavanja policijskog službenika R.M.

"Naime, danas oko 18:15 časova Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić prijavio je I.A. iz Nikšića da je njegovom stolu, gdje je sjedio sa prijateljima, u restoranskom dijelu hotela „Jugoslavija“ u Nikšiću, prišlo nepoznato lice, koje se predstavilo kao V.E, i da mu je to lice uputilo više uvreda a zatim sjelo za njegov sto i nastavilo sa vrijeđanjem, nakon čega je I.A. događaj prijavio policiji", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da su na lice mjesta upućeni policijski službenici CB Nikšić, koji su utvrdili identitet lica odnosno da se radi o V.E. nakon čega je on doveden u prostorije CB Nikšić, dok je I.A. pristupio u CB radi podnošenja prijave.

"Nakon dovođenja u prostorije Centra bezbjednosti Nikšić, V.E. je uputio više uvrjedljivih riječi R.M, policijskom službeniku CB Nikšić, koji je obavljao službene poslove i zadatke na obezbjeđenju službenih prostorija CB Nikšić#, navode iz Uprave policije.

Dodajući da je o navedenim događajima upoznat državni tužilac u ODT u Nikšiću, koji se izjasnio  da u radnjama V.E. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršajima.

"V.E. je lišen slobode. Protiv njega su podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – član 7 stav 2 (naročito drsko i uvrjedljivo ponašanje) i čl. 11 st.1 (ometanje ili omalovažavanje službenog lica koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova iz svoje nadležnosti). V.E. će u zakonskom roku, uz navedene zahtjeve, na dalju nadležnosti biti priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću", zaključili su iz Uprave Policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.